mandag den 7. august 2017

Line Leonhardt; Jagttegn

Line Leonhardt; Jagttegn

Bagsidetekst:
Johnny er 15 år og statist i alle livets forhold. Både i forhold til vennen Marcus, når han lytter til moderens evige tale om sin sygdom, eller når han agerer figurant for hjemmeværnet i skoven ud fra faderens manuskript. Og selvom Johnny får det fysisk dårligt af at spille død og såret, så fortsætter han.

Men da livet presser sig på, og Johnny står med et gevær i Sverige til "Store Nordiske Terroristtræf", er han fristet til at ændre i faderens manuskript.

Hvis du ikke kan lide at læse realistiske ungdomshistorier der er skrevet i et råt og ucensureret sprog om problemer, undertrykkelse og andre dårligdomme som børn aldrig burde udsættes for - så skal du ikke læse denne bog. For den er alt det.

Jeg fik lidt samme følelse som da jeg læste "Pragtfuldt, pragtfuldt" af Kim Fupz Aakeson og "Supernova" af Andreas Johansen. En knugende fornemmelse i maven. En smerte som gnaver og fortæller mig at det her ikke er rart og at det her sagtens kunne ske i virkeligheden. Den smerte der giver en vished om at der rent faktisk er nogen der har sådan en tilværelse.

En tilværelse med en bestemmende far, man på den ene side ser op til og hader på den anden. En tilværelse med en mor der ikke helt er til stede, kun fysisk, og som ikke kan tage vare på andre end sig selv - og det også kun dårligt nok. En tilværelse med drømme, som man må opgive fordi man jo trods alt nok ikke er god nok alligevel. En tilværelse hvor man - i frygt for hvad udfaldet kan være - bare holder kæft, retter ind til høre og gør hvad man får besked på.

Sådan en tilværelse lever Johnny. Han er statist. Og selv da han endelig får taget sig sammen til at gøre noget ved det - tør han ikke. Han står overfor muligheden for at slippe væk, men fordi han er forkvaklet, fortvivlet og forfærdelig ødelagt, tør han ikke gribe chancen da den endelig byder sig. Bare ærgerligt, Johnny.

Det er en historie der ikke er særlig rar at læse, men det gør den ikke mindre vigtig at læse. Jeg tror både unge og voksne kan lære noget af den.

Tak til Calibat for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2017
Antal sider: 102
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar